onsdag 11. august 2010

Begynner å ta form, men mye gjennstår enda

Disen ligger som et trollsk slør over Husøya en tidlig lørdagsmorgen sist i juli. Sola har ikke stått opp enda, men forventes å vise seg snart. Temperaturen er fin, og det er egentlig det samme om sola kommer eller ikke, bare det ikke regner. Regnet forhindrer og forsinker en del arbeid.
Det er tid for Boot-camp som Tor-Inge kaller det så fint.
Frode og Arve har tatt turen fra Bodø for å bistå pappa med en del tunge løft, og arbeid på Husøya. Det begynner å ta form, men mye gjennstår enda.

Et av de 5 soverommene på loftet er nå nesten ferdig. Rommet så helt jævlig ut i utgangspunktet. Noe våt papptapet som bare hang og slang fra taket, og rosa panelvegger som så ut som om det var bygget på "man tager hva man haver" prinsippet, og det var nok også det de hadde gjort.
Det var dette som var onkel Ragnars rom.

Etter at vi i mai rev det ødelagte taket, og støvsugde det godt for gammelt spindelvev, har vi nå lagt nye hvite takbord. Bare det var jo en liten utfordring i seg selv siden taket faktisk er bueformet.

Å gjøre ferdig dette rommet var Arves mål for turen. Etter å ha trekt ut utallige spiker fra veggene har han lagt hvite veggplater, og malet gulvet i gammelrød farge.
Det ble et helt nytt rom. Virker mye større og ble kjempefint. Det eneste som gjennstår nå er å legge gulv og taklist, samt å male vinduet.

Det neste rommet som står for tur er det gule soverommet som ligger vegg i vegg, men det ser for såvidt helt greit ut, så det har
vi tenkt å bare gi noen etterlengtede strøk med maling.

Og etter det, er det nok loftgangen og trappa. Her er det litt uenighet om hva som bør gjøres, men en ting er sikkert, og det er at den krøllete papptapeten skal bort. Gulvet og panelveggene er fine nok som de er og de gamle dørene har sin sjarm, men akkurat ned trappa ser det overhodet ikke bra ut.

Frode og pappa har gjort ferdig en del greier på kjøkkenet, som å sette opp en fuktbestandig plate bak oppvaskbenken og ellers diverse reperasjoner og utbyttinger. Ble kjempefint. Etter at Tor-Inge har vært i sommer å pusset opp kjøkkenet, fremstår det nå som litt mer delikat og det går faktisk an å oppholde seg der inne og lage mat.


Enda er det nå en god del arbeid som gjennstår før lekene pakkes sammen for vinteren, som å male hele huset utvendig med tranmaling, og noen andre smågreier, men det er helt utrolig hvor mye som er blitt gjort bare det siste året. Aldri har vel gården vært så velholdt som den fremstår i dag, selv ikke da den var ny.