tirsdag 17. mai 2011

17. mai

Det ble en lang dag. Ingrid var lys våken klokka halv syv og klar til å stå opp. Prøvde å lure henne til å bli i sengen litt lenger, men det var overhodet ikke interessant.

Ingrid hadde på seg en lånt barnebunad. Jeg gikk jo selvfølgelig ut fra at den passet og hadde ikke sjekket størrelsen, men det burde jeg jo ha gjort. Den var 2 nummer for liten, men det gikk bra. Ingrid var kjempefin. Hun er jo ikke vant til å ha på seg kjole, så jeg tror hun syntes det var litt rart, men ble fort vant til det. Var bare litt vanskeligere å bevege seg, og komme seg frem på gulvet med bunaden på.

Klokka ti gikk skoletoget fra østbyen skole. Hun sovnet med en gang jeg satt henne i vogna, men våknet fort da korpset begynte å spille. Det var stas. Ingrid likte korpsmusikken, så da er kanskje hun en poteniell rekrutt om noen år.

Litt utpå formiddagen tok vi turen til byen med cafe, tivoli og borgertog. Tenkte at det ville være gøy for Ingrid å dra på tivoliet å se på alle karusellene og menneskene og høre musikken, med hun sovnet før vi kom frem. Da vi kom på tivoliet kom vi til en sånn bod hvor man betalte en 50-lapp, og fikk tre lærballer man skulle kaste på noen blikkbokser, og hvis alle gikk i bakken så fikk man premie.
Dette med blikkboksene er i utgangspunktet bare juks og bedrag for noen av de er fyllt med sand og velter ikke så lett. Det har jeg sett på tv. Et lite barn vil ha store problemer med å få alle sammen til å velte. Arve er jo selvfølgelig supersterk, og veltet alle med bare to baller. Vant en urstygg blå fløffy langhåret bamse, men den var så stygg at vi spurte om ikke vi kunne få bytte den i en annen premie som var mindre verdt, men finere.

Lenger bort på tivoliet kom vi over en bod hvor man sto med en slags stang som skulle forestille en fiskestang, og hvor man kunne fiske til seg en pose med en overraskelse i, og hvor man var garantert premie. Det gjeveste som man kunne få i en pose var et lodd med et nr på, og da kunne man få kloa i noen kjempestore bamser. 1 pose kostet 40 kr, og 3 poser kostet 100 kr.
Arve følte vinnerlykken komme. Han kjøpte ikke bare en, men tre stk.
Var brennsikker på at han kom til å hale i land storbamsen, men det var rett og slett bare mannskit i posene. Hadde egentlig ikke forventet noe annet. En selvlysende grønn liten bamse, en enda mindre lysebrun stygg bamse, og en enda mindre stygg hjertebamse. Arve ble superskuffet, men ga de til Ingrid. Eller det vil si; la de i vogna til Ingrid. Hun sov jo.
De bamsene vi vant/kjøpte på tivoliet er jo egentlig dritherslig. Støvete og full av masse dritt. Ikke spessielt god kvalitet på dem heller. Syntes ikke noe om at Ingrid skulle ligge og slikke og bite på de, så vi ga dem bort til Martine. Hun ble jo kjempe happy. Reneste julaften for henne.

Til slutt så vi på borgertoget før vi dro hjem og tok av oss finstasen. Er ikke helt den store spenningen og stasen med 17. mai nå, som når jeg var lita. Mamma gidder ikke å kjøpe 17. mai klær til meg lenger. Ble brått slutt på 17. mai klær det året jeg ble konfirmert og fikk meg bunad. Ikke går jeg i tog heller lenger med favorittplagget mitt som var hverdagsbunad og danset folkedans sammens med leikaringen. Er heller ikke med på sekkeløp, eller springer med potet i en skje, for å få en ballong med Nordlandsbanken logoen på i premie, men det er nå helt greit. Tror ikke at Ingrid heller hadde noe særlig utbytte av dagen, men de tider kommer vel. Blir sikkert kjempestas når vi kan gå i barnehagetog til neste år og spise så mye is, og drikke så mye brus vi bare vil.
Kanskje Arve klarer å dra i land storgevinsten til neste år, hvis han bare kjøper mange nok lodd og poser:)