onsdag 5. januar 2011

Ingrids dåp


2 juledag på tante Hildes bursdag, hadde vi invitert til dåp i Domkirka. Hadde i utgangspunktet trodd at kirka kom til å være fyllt til randen i anledning julen, men det var heller glissent. Bare et par hundre mennesker hadde møtt opp til familiegudstjeneste 2.juledag, men når Bodø Håndverkersangforening hadde stillt med kor, så ble det jo riktig så stemningsfullt likavel.

Både besteforeldre, tanter og onkler samt søskenbarn hadde tatt turen oppover i anledning julen og for å feire dåpen sammen med oss. Bare synd at ikke Lise og familien kunne komme, men de var nå sammen med oss like før jul.

Vi diskuterte litt i forkant om presten kom til å si; Hva skal barnet hete?, eller Hva heter barnet?,men jeg mener nå bestemt uten å være 100% sikker, at det var det siste alternativet som ble brukt.
Det er nå engang slik at man må sende inn et navn til folkeregsteret for å få en fødselsattest og personnummer, og man må ha et personnummer for å bli meldt opp til dåpen.
Uansett så hadde vi nå navnet klart, og det er Ingrid Johanne etter Arves ønske.

Mamma er superfornøyd med navnevalget siden hun selv heter Inger Johanne.



Ingrid er så heldig å ha 6 faddere. Det er tante Hilde og Onkel Tor-Inge, tante Linda og onkel Jim, samt tante Lise og Kristin.

Etter dåpen hadde vi selskap på Lyst på. Her ble det servert Baccalao og Andeconfit. Hadde egentlig ingen formening om hva slags mat vi skulle servere, så den biten overlot jeg til Arve.
Til dessert hadde vi bakte epler med marsipan, og hjemmelaget is.



Ikke så veldig praktisk med bunad når man ammer, så det var helt fantastisk da vi kom hjem i 6 tida, få tatt av bunaden og lettet på trykket og melkesprengen.

Var nå alt i alt en kjempefin dag, og lille Ingrid er blitt døpt og fikk kjempemange fine pressanger. Godt å ha det unnagjort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar