torsdag 10. juni 2010

Det spirer og gror


Etter at hele fjorsommeren gikk med til å bygge ut og pusse opp leiligheta, sier det seg selv at det ble minimalt med tid til hage. Eller det vil si, vi hadde ingen hage. Fra Mai til August lå det et berg av leire og jord etter utgravning til kjelleren midt på plena.
Da vi var begynt å komme sånn høvelig i orden i leiligheta, fant vi ut at tiden var inne for å prøve å lage en plen. Vi dro utover leire/jordmassen og prøvde å så med plenfrø. Mot all forventning begynte det faktisk å spire og gro. Det ble nå en slags plen, men dog litt ujevn.

Da solen begynte og titte frem og snøen forsvant var jeg veldig spent på hvordan plena hadde klart seg gjennom vinteren. Mot all forventning viste det seg å ha gått bra, men der var et par plasser hvor leira hadde gjort det for bløtt og gresset ikke ville spire.
Vi fant noe material som lå igjen fra utbygginga, og bestemte oss for å lage en liten kjøkkenhage der gresset ikke ville gro.

Tidlig i mai sådde vi reddik, gulrot, persillerot, rødbeter, nepe, og har i ettertid også satt ned noe potet.
La over sånn hvit tynn fiberduk, og hadde vel egentlig glemt av hele grønnsakshagen, før jeg for noen uker siden oppdaget at det var blitt veldig så grønt under duken.

Det første som kom opp var nepene og reddiken samt rødbetene. De ble tynnet og duken lagt på igjen.

I dag var det et fantastisk vær ute og ettermiddagssola varmet godt, så jeg var å løftet på duken. Både gulroten og persilleroten hadde kommet opp og trengtes å bli tynnet, samt poteten var begynt å spire. Morsomt.
Reddiken var faktisk blitt så stor, at den kan høstes om en ukes tid.
Gleder meg.



Har også sådd noe sukkererter i en kurv. Plantene er allerede blitt en 6-7 cm.





Årets store overkelse var noen multebærplanter
som jeg satt ned under verandaen i fjor. En god miks av både hunn og han- planter, og det viser seg faktisk at de kommer opp alle sammen. Har ingen erfaring med disse plantene, og det var vel egentlig bare for skøy skyld at jeg kjøpte dem, men er jo veldig gøy at de faktisk ser ut til å trives, så nå gjenstår det vel egentlig bare å se om det blir noen bær på dem. Det aller beste hadde jo vært om de faktisk hadde spredd seg under hele verandaen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar