onsdag 23. juni 2010

Mediekongen

Se der ja. Onkel Ragnar er vel den i familien som har latt seg oftest avfotografere i avisen. Både han og Sigfred har vært utallige ganger i avisen, og selv etter deres død klarer de å snike seg med på forsida.

Det er fotografen Terje Haukland som har laget utstillingen "Med båten gjennom strauman - en reise tilbake til Husøyvær".
Det skjer i låven på Hamarøy bygdetun.
Utstillingen er basert på fotograf Helge Hauklands unike filmopptak og bilder fra Husøyvær i Hamarøy, tatt gjennom flere tiår.

Utstillingen er en oppfølger av den prisbelønnede filmen " Sigfred og Ragnar og dei sju strauman" om onkel Ragnar og Sigfred Storøy.

Haugland er bekymret over utviklingen både på sjø og land i årene som er gått etter at onkel Ranar og Sigfred ble borte. Han mener at det åpne landskapet han ble kjent med på 1980-tallet i Hamarøy holder på å forsvinne på grunn av at det gror igjen.
På havbunnen har kråkebollene tatt fullstendig over. Resultatet er at tareskogen mange steder er borte.

Gjennom utstillingen håper han å vise hvor sårbar naturen kan være, og hvor viktig det er å skjønne sammenhengene mellom det som er under og over vann, samt hvor viktig menneskene er i dette samspillet. Haukland mener Husøyvær er et helt unikt område, og tror ikke det finnes makent i hele verden.

1 kommentar: